Sari la conținut

O contributie importanta la dezvoltarea acestor instrumente au adus luthieri precum Maggini, Amati, Guarneri si Stradivarius, dar din pacate putine exemplare au supravietuit pana in zilele noastre. De asemenea, a scris și melodia fostului imn al României din epoca Ceaușescu Trei culori. Violoncelul Este un instrument muzical cu coarde si arcus din familia viorii situat ca dimensiune intre viola si contrabas, are patru coarde iar acordajul violoncelului este indentic cu cel al violei insa cu o ictava inferioara. Principalele caracteristici ale violei sunt : corpul mai mare comparativ cu cel al viorii, patru corzi fata de trei cate sunt la vioara si sunetul mai grav. Insa usurinta de a trece de la vioara la viola ii face pe iubitorii de vioara sa se dedice violei sau sa cante in paralel la ambele instrumente.

vioara dating

Viola Viola face parte din categoria instrumentelor cu coarde, situandu-se pe a doua pozitie dupa vioara. Principalele caracteristici ale violei sunt : corpul mai mare comparativ cu cel al viorii, patru corzi fata de trei cate sunt la vioara si sunetul mai grav.

Instrumente muzicale in - Anunturi gratuite - vioara

O scurta incursiune asupra originii violei ne releva cateva date semnificative: in Baroc denumirea de viola reprezenta un numar mare de instrumente muzicale distincte dar care aveau toate in comun posibilitatea tehnica de a se canta cu arcus.

Cel mai importante instrumente erau "viola d,amore" un instrument cu numar mare de corzi"viola da braccio" din care a rezultat familia vioara dating a viorii si vioara dating da gamba" instrument inrudit cu violoncelul si contrabasul.

vioara dating

Desi sunetul acestui instrument are suficiente calitati muzicale pt a fi indragit, numarul violonistilor si al elevilor care studiaza viola, este relativ mic. Insa usurinta de a trece de la vioara la viola ii face pe iubitorii de vioara sa se dedice violei sau sa cante in paralel la vioara dating instrumente.

Originea și numele[ modificare modificare sursă ] Ciprian Porumbescu a fost fiul preotului ortodox Iraclie Porumbescu. În această perioadă îl frecventează, la Viena, pe Eusebius Mandyczewskicompozitor bucovinean, cu care se perfecționează, în particular, la teoria muzicii. A fost unul dintre cei mai faimoși compozitori pe vremea sa. De asemenea, a scris și melodia fostului imn al României din epoca Ceaușescu Trei culori.

Violoncelul Este un vioara dating muzical cu coarde si arcus din familia viorii situat ca dimensiune intre viola si contrabas, are patru coarde iar acordajul violoncelului este indentic cu cel al violei insa cu o ictava inferioara. Si violoncelul a aparut in epoca baroca, in secolul al XVI -lea avand ca stramos direct rebec-ul, un fel de violoncel plat cu trei corzicare acompania trubadurii in calatoriile lor.

Nothing Found

In aceeasi perioada instrumentul atrage atentia unor compozitori ca Antonio Vivaldi-care a compus 27 de concerte pentru violoncel sau Rossini. In secolul al XIX -lea compozitori precum Johannes Brams, Chopin si Beethoven vor explora si mai mult capacitatile violoncelului ca instrument solist.

Violoncelul face parte astazi din instrumentele nobile pentru care muzicienii au un respect profund. Contrabasul Instrumentele care au stat la baza contrabasului au aparul in secolul al XVI-lea vioara dating Italia si se numeau: "viola da contrabasso", "contrabasso da gamba", "violone".

vioara dating

Aceste instrumente aveau forma si dimensiunile contrabasului si se tineau sprijinite in pamant. In anul luthierul italian Ventura Linarolo a construit o "gamba bas" cu sase corzi, iar cutia de rezonanta era identica cu cea a contrabasului contemporan. O contributie importanta la dezvoltarea acestor vioara dating au adus luthieri precum Maggini, Amati, Guarneri si Stradivarius, dar din pacate putine exemplare au supravietuit pana in zilele noastre.

vioara dating

Barocul muzical si mai tarziu clasicismul au reprezentat perioada de ascensiune pentru acest tip de instrument. Incepand cu scoala de la Mannheim, contrabasul incepe sa fie tratat diferentiat fata de violoncel si incepe sa isi castige independenta.