Sari la conținut

In alte cazuri, rezultatele raman mult diferite. Salarizare In prezent, autoritatile locale aplica reguli tot mai complicate de calcul al salariilor si a taxelor asimilate. Consolidari Nu este vorba numai despre inregistrari corecte.

Stiri Cresterea utilizarii IFRS in Romania Nevoia de a avea situatii financiare cu informatii comparabile la nivel international a crescut in timp in Romania, in dating hydro online la anumite categorii de entitati de interes public, dar si in vederea evaluarii performantelor, în mediul de business.

ucf dating tumblr

In afara companiilor listate pe o piata reglementata, care raportare statutară obligatoriu IFRS in scop de raportare statutara, majoritatea companiilor folosesc standardele Romanesti RAS. Unele companii, in special cele detinute de actionari straini, utilizeaza ambele standarde, in special in cadrul raportarilor catre firma mama. In timp, standardele romanesti s-au mai apropiat de IFRS si in anumite cazuri rezultatele financiare au devenit similare.

In alte cazuri, rezultatele raman mult diferite. Iata cateva exemple : pe IFRS exista notiunea de impozit pe profit amanat, care pe RAS nu exista; pe IFRS evaluarea investitiilor imobiliare se face, raportare statutară regula, la valoarea justa cu contabilizarea diferentelor de valoare in contul de profit si pierdere, in timp ce pe RAS se reflecta in rezerve din reevaluare, fondul comercial nu se amortizeaza pe IFRS spre deosebire de Raportare statutară pe IFRS exista notiunea de moneda functionala diferita de moneda de prezentare.

Noul standard IFRS 15 —Recunoasterea veniturilor - duce la modificarea recunoasterii veniturilor in general, cu impact mai mare in telecomunicatii, dezvoltare raportare statutară, investitii imobiliare si constructii.

aplicația de întâlnire a companiilor aeriene

Noul model de recunoaștere raportare statutară veniturilor conform IFRS 15 se bazează mai degrabă raportare statutară o abordare legata de transfer al controlului decât pe abordarea de transfer de riscuri și beneficii folosită în mod obișnuit în conformitate cu IAS Noul standard IFRS leasinguri- aduce schimbari majore pentru chirias, cum ar fi faptul ca nu există distincție între leasingul operațional și cel financiar, reflectarea în general a tuturor contractelor de leasing în bilanț recunoasterea dreptului de utilizare ca un activ si a leasigului ca datorie.

Implicatiile aduse de cele doua standarde enumerate mai sus, precum si alte noi standarde ex IFRS 9 sunt semnificative pentru rezultatele financiare, indicatorii financiari agreati cu bancile drept conditii de finantare, configurarea sistemelor si proceselor din companii.

dating online omaha nebraska

Acestea trebuie analizate si revizuite din timp si, dupa caz, efectuate modificarile necesare. Pentru companiile care pregatesc raportari pentru grupul extern din care raportare statutară parte, aplicarea celor doua raportare statutară de raportare va presupune ajustari mari pentru conversia catre IFRS a balantei romanesti.

Avand in vedere tendintele de convergenta intre mai multe cadre de raportare inclusiv IFRS cu US GAAP — standardele americane si nevoia de a avea un limbaj comun financiar in context international, familiarizarea si, dupa caz, aprofundarea cunoasterii Standardelor Internationale de Raportare devin din ce in ce mai importante.

dating după 50 de bloguri